Grafische handen

Wat is workflow automatisering?

Als grafimediabedrijf moet je steeds meer doen in kortere tijd. Om alles onder controle te houden, is het verstandig om je workflow te automatiseren. Workflow automatisering betekent dat je een aantal onderdelen binnen het productieproces automatiseert, waardoor orders sneller en efficiënter worden geproduceerd. De voordelen hiervan zijn dat fouten worden voorkomen, de kwaliteit omhoog gaat en medewerkers hun tijd efficiënter kunnen besteden. Het is mogelijk om ongeveer 30% van alle vaste routines te automatiseren.

Wat zijn voor de eindgebruiker de voordelen van workflow automatisering?

Als er nu een bestand bij je binnenkomt, gaat een van je medewerkers dat bekijken, controleren en naar de printer of drukpers sturen. Als je workflow geautomatiseerd is, gaat dat bestand direct naar de printer of drukpers. Onderweg daar naartoe wordt het bestand automatisch gecontroleerd op kleur, fonts, resolutie en meer. Er komt een kant-en-klaar bestand bij de machine terecht, dat direct geproduceerd kan worden zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Daardoor bevat het eindresultaat minder fouten, vallen de kosten lager uit en heeft de medewerker meer tijd voor service naar de klant.

Dat kun je met alle producten doen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Visitekaartjes
  • Brochures
  • Fotoproducten
  • Boeken
  • Flyers

Heb je veel kleine orders die in korte tijd verwerkt moeten worden, dan is het verstandig om je workflow te automatiseren. Daarvoor hoef je niet per se een groot bedrijf met honderden medewerkers te zijn. Het is afhankelijk van het investeringsbedrag, niet van de grootte van het bedrijf. Je kunt 30% van je DTP-werk automatiseren.

Hoe kan workflow automatisering je helpen minder fouten te maken?

Workflow automatisering helpt je minder fouten te maken. Doordat bepaalde standaarden worden geautomatiseerd heeft de DTP’er meer tijd om kritisch naar de bestanden te kijken. Daardoor gaat er minder fout in het proces en is er meer tijd voor service naar de klant. Dat betekent dat je tot 60% van alle handelingen kunt automatiseren. Je kunt je beter focussen op wat echt belangrijk is: de klant!

Waarom kiezen voor een product van Xerox bij het automatiseren van de workflow?

Ons pakket heeft een hele goede prijs-prestatie verhouding. Daarnaast is het goed te integreren in MIS systemen. Als je een programma hebt om te factureren, kun je met ons systeem heel goed een koppeling maken waardoor je het factureren kan automatiseren.

Wat doe je als grafimediabedrijf met de tijd die je over gaat houden?

Je kunt meer werk verrichten in dezelfde tijd. Daarnaast bespaar je kosten en verlaag je de werkdruk. De kwaliteit gaat om hoog, de kans op fouten gaat omlaag en je kunt meer aandacht besteden aan service.

Automatiseren in 60 seconden: Brochures

Automatiseren in 60 seconden: Visitekaartjes

Automatiseren in 60 seconden: Boeken

Automatiseren in 60 seconden: Kaarten

Wat is prepress automatiseren?

Dat is de automatisering van het voorbereiden van drukwerk. Voordat een bestand naar de printer of drukpers gaat, controleer je de fonts, kijk je of hij goed op inslag staat en of er RGB beelden in zitten. Ook zet je er snijtekens bij. Dit hele proces kun je automatiseren.

Verlies ik het contact met de klant wanneer ik prepress automatiseer?

Verlies van klantcontact is absoluut niet aan de orde wanneer je gaat automatiseren. Sterker nog, je hebt juist meer tijd om echt aandacht te geven.

Met welke partners werkt Xtandit samen om workflows te automatiseren?

Xtandit werkt samen met Xerox en Objectif Lune. Objectif Lune biedt producten om de communicatie te vereenvoudigen. Met het product PlanetPress bieden ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om met drag-en-drop software simpele workflows te maken.