Grafische handen

Wat is een printer voor grootformaat?

Een Epson grootformaat printer is speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een groter formaat dan A3 of A4. Alles boven SRA3 wordt gezien als grootformaat.

Welke soorten grootformaat printen heb je en wat zijn de verschillen?Waterbasis

Een print op waterbasis is voornamelijk geschikt voor binnenshuis. Een poster die geprint is op waterbasis houdt het buiten slechts een paar dagen of weken vol, tenzij de poster gelamineerd is, dan kan hij een half jaar tot een jaar goed blijven in de buitenlucht.

Latex

Een HP grootformaat latexprint kun je langdurig buiten hangen. Deze toepassing blijft gegarandeerd drie jaar in goede staat, dat kan zelfs vijf of zes jaar worden als de latexprint gelamineerd is. Bij een latexprint wordt de inkt met grote warmte gedroogd, waardoor het eindresultaat direct te bewerken is als het uit de printer komt.

Ecosolvent

Ook een print van Ecosolvent kun je langdurig buiten hangen en blijft gegarandeerd drie jaar goed, tot vijf á zes jaar als je het lamineert. Het voordeel van Ecosolvent is dat de kleurkracht van de inkt erg groot is, kleuren als oranje, bruin en groen komen hierbij erg mooi uit. Ecosolvent wordt chemisch gedroogd in plaats van met warmte. Het moet 24 uur drogen als het uit de printer komt en is dus niet direct te bewerken. Overigens is het wel geheel milieuvriendelijk.

UV

Een UV-print van Dürst is geschikt voor zeer langdurig gebruik en je kunt er allerlei materialen mee bedrukken. Een UV-print kan namelijk via een flatbed verwerking worden gemaakt. Dat wil zeggen dat je niet vanaf een rol print, maar gebruik maakt van een grote tafel waar de printkoppen overheen gaan. Daar kun je van alles op leggen, zoals een deur, een stoeptegel of een glasplaat.

Waarom werkt Xtandit samen met Epson?

De vraag naar grootformaat applicaties groeit. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar en leverancier die een groot assortiment in grootformaat producten en onderdelen heeft, zodat we in die vraag kunnen voldoen. Epson voldoet aan die eis, daarom zijn wij Epson dealer geworden.

Welke Epson producten biedt Xtandit aan?

  • Grootformaat printers: voor binnen- en buitengebruik
  • Proofing voor reclamebureaus

Waarom werkt Xtandit samen met Nautasign?

Grootformaat toepassingen voor buiten als Ecosolvent, UV en Latex vragen om een specialisatie in deze markt. Om jou als klant daarin te kunnen bedienen, zijn we op zoek gegaan naar een partner die sterk is in deze specialisatie. Dat is Nautasign. Zij hebben een groot magazijn waar ze al het materiaal dat je kunt bedenken op voorraad hebben. Als je daar voor 17.00 uur iets besteld, heb je de volgende dag voor 11.00 uur je bestelling binnen. Bovendien hebben ze een hoog kennis- en serviceniveau. Dat is wat wij zoeken in een partner.

Welke applicaties zijn er te printen op grootformaat?

Er zijn ontzettend veel applicaties te printen op grootformaat. Om je een idee te geven, noemen we enkele voorbeelden:

  • Bouwtekeningen
  • (Grafische) posters
  • Autobelettering
  • Canvas
  • Glas in lood effect (Een print op glas waardoor het glas in lood lijkt)

Wat is het onderscheidend vermogen van Xtandit?

We hebben kennis en expertise op het gebied van grootformaat applicaties en we kunnen je daarin ondersteunen, vooral als je er net mee gaat beginnen. We kunnen je bijvoorbeeld begeleiden bij de kostprijsberekening, de marketing, de opleiding en meer. Ook kunnen we onze grootformaatprinters op flexibele manieren bij je plaatsen.

Waarom grootformaat printen?

Als bedrijf ben je altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe markten. Grootformaat toepassingen bieden veel nieuwe mogelijkheden. Met een relatief lage investering kun je een hoge omzet realiseren. Je kunt je klanten een totaalpakket aanbieden. Er zijn veel voorbeelden waar klanten de winstgevendheid van hun bedrijf hiermee hebben kunnen vergroten.

Welke formaten zijn te printen?

Met onze grootformaatprinters kun je printen van 1,37 meter breed tot 3,20 meter breed. De meest voorkomende breedte die geprint wordt is 1,60 meter.

Welke materialen zijn er voor grootformaat printen?

Er zijn zoveel materialen voor grootformaat toepassingen dat we ze hier niet allemaal kunnen noemen. Wat wel belangrijk is, is dat je voor elk materiaal dat je gebruikt een profiel moet maken voor het kleurbereik. Geel papier geeft bijvoorbeeld andere kleuren dan wit papier. Heb je een goed kleurprofiel, dan rolt er altijd een kwalitatieve print uit je machine. Wij kunnen ondersteunen bij het maken van je kleurprofielen.

Wat zijn de afwerkmogelijkheden voor grootformaat?

Om grootformaat applicaties goed af te werken, zijn twee machines essentieel om in huis te hebben.

  • Lamineermachine – Een aantal toepassingen moet je verplicht lamineren, zoals autobelettering. Daarmee rek je de levensduur van het product op. Het is dus belangrijk om een lamineermachine in huis te hebben.
  • Snijplotter – Een snijplotter kan essentieel zijn als je producten wilt uitsnijden in contouren, bijvoorbeeld zodat je mooie letters kan maken.