Grafische handen

Wat is business development?

Xtandit kan jou begeleiden bij vragen op bedrijfskundig gebied. Onderdelen daarvan zijn bijvoorbeeld social media, marketing en commercie.

Waarom business development?

Vanuit je ambacht sta je als drukker bij de pers, maar de laatste jaren moet je veel meer ondernemer worden. Je moet marketing voeren, een verkoopplan maken en naar klanten toe. Veel drukkerijen hebben behoefte aan begeleiding bij dat ondernemerschap.

Wat kan Xtandit betekenen op het gebied van business development?

Wij hebben zo’n 30 jaar ervaring binnen de grafische ondernemingen en kunnen bedrijven ondersteunen in hun ondernemerschap. Dat doen we door middel van seminars, maar we bieden ook persoonlijke begeleiding. We komen bij een bedrijf langs om het te analyseren. Vervolgens gaan we met de minder sterke punten aan de slag om de onderneming naar een hoger plan te brengen.

Welke kansen zijn er voor grafische ondernemers?

Er liggen mooie kansen in digitaal. Drukopdrachten worden kleiner: waar je vroeger 10.000 communicatie-uitingen maakte, maak je er nu misschien 300. Die 10.000 opdrachten gingen naar de drukker, die 300 kun je printen. Daar profiteer je van als je hebt geïnvesteerd in digitaal. Wij begeleiden jou als drukker en helpen je toekomst-proof te worden.

Welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar?

Om je te ondersteunen bieden wij de Profit Accelerator: een collectie van boeken en cd’s die jou als drukker ondersteunen op het gebied van marketing, commercie, productontwikkeling. Een handig hulpmiddel.

Bij wat voor soort klanten speelt dit?

Het speelt vooral bij grafische bedrijven. Productiebedrijven waarbij het mogelijk is om het proces inzichtelijk te maken, zodat je het beter in kan richten en daarmee winst kan boeken.

Hoe ziet zo’n business development traject eruit?

Ons business development traject bestaat uit vier stappen:

1. Identificatie

We beginnen met de huidige situatie in kaart brengen. Wat gaat goed en op welke gebieden kun je ondersteuning gebruiken? Hier doen we onderzoek naar en maken een juiste analyse van de uitdagingen en kansen die er zijn voor jouw bedrijf.

2. Beoordeling

Vervolgens gaan we kijken welke mogelijkheden passen bij de specifieke situatie in jouw bedrijf. Hoe kan een proces efficiënter verlopen? Hoe kun je nieuwe technieken inzetten om bestaande problemen op te lossen? Hoe verbeter je de marketingactiviteiten en vind je nieuwe klanten? Wij kijken hoe slimme producten, software en een degelijk advies jou hierbij kunnen helpen.

3. Gebruik de ervaringen van anderen

Het is goed om te weten hoe andere leveranciers van printdiensten hebben geprofiteerd van nieuw kansen. We bieden je daarom verschillende casestudy’s waarin je de ervaringen van andere klanten kunt lezen. Aan de hand daarvan kun je zelf bepalen of zo’n investering loont.

4. Implementatie

Nieuwe implementaties kunnen best complex zijn. Wij willen je in deze fase graag ondersteunen. Om de implementatie succesvol en zonder teleurstellingen te laten verlopen, begeleiden onze experts je in dit proces.

Hoelang duurt zo’n traject?

De experts van Xtandit kijken naar de specifieke situatie in jouw bedrijf. Wat is de situatie nu? Waar heb je hulp bij nodig? Hoe kunnen wij je daarbij helpen? We houden gesprekken, we lopen een ochtend mee of brengen een paar dagen door in de drukkerij. Geen klant is hetzelfde en geen vraag is hetzelfde. Wij leveren maatwerk en passen ons aan op de situatie.